Velkommen til en work shop med surdeigsbaking på vakre og ærverdige Lambertseter gård.
På dette kurset vil du få sette din egen surdeig til det som etter hvert vil utvikle seg til et smakfullt, luftig landbrød, eller paine de campagne, som det heter på fransk. Dette er et rundt brød, hevet over natten og stekt dagen etter, gjerne i en såkalt dutch oven. Det er dette i på norsk kaller grytebrød. Samtidig som vi jobber med å utvikle et sterkt glutennettverk i brøddeigen, skal vi også male urkorn på melmølla og lage urkornskjeks. Disse kjeksene har mye surdeigstarter i seg og de passer perfekt til ost og vin.
Gjør deg klar til lillelørdag midt i uka. Kurset varer i ca. 3 timer og du får med deg både kjeks, surdeigstarter, en deig til hjemmesteking og et digitalt oppskriftshefte (dette er det samme heftet mottatt på pop up-kurs).
Til kurset må du ta med deg en bakebolle og noe å frakte deigen hjem i (som en hevekurs, et lokk til bakebollen, en tom og ren isboks (3 liter) og hvis du har kan du ta med deg en digital vekt og et forkle.
PÅMELDING: Vipps 899 kr til 98627918 (Ida Julie Mørk Albertsen) og skriv epostadressen din.