10. NOVEMBER-12. NOVEMBER. "Fra korn til brød". Avslappende og lærerik bakehelg på Nøsen Yoga- og Fjellhotell. (Obs! Prisen reduseres hvis flere deler rom.)

Velkommen til helgekurs i surdeigsbaking!

Ida fra «Surdeigshimmelriket» ønsker med dette kurset å inspirere deg til å utforske surdeigens vidunderlige smaksrike verden. Visste du for eksempel at ved å bruke surdeig som hevemiddel i brøddeigen, vil melet du bruker fermenteres og dermed frigi mer smak enn ved bruk av gjær og i tillegg gjøre baksten mye lettere fordøyelig for kroppen din?

På dette kurset får du bli godt kjent med surdeigstarteren og alt du kan bruke den til. Du vil få med deg oppskriftene på det vi lager og tips og triks til hvordan du best mulig kan bake når du kommer hjem igjen.

Visste du at du kan ha surdeigstarter i pannekakerøra, dumplingsdeigen og i sjokoladekjeks? Du får selvsagt også bakt mye godt og alt du baker får du med deg hjem. Du får blant annet prøvd deg på verdens enkleste surdeigsbrød og å bruke surdeigstarteren når du skal bake søt hvetebakst. Dette kurset inkluderer:

*surdeigskurs og all baksten du baker

*overnatting to netter i eget rom på Nøsen Yoga - og Fjellhotell (prisen reduseres når flere deler rom. Klikk linken under for mer informasjon om pris.)

*hvis ønskelig, kan man delta på morgen yoga lørdag og søndag

*Tre sunne vegetariske retter om dagen

*Kompletterende te og kaffe

*Sengetøy og håndklær

«Surdeigshimmelriket» er en kursvirksomhet drevet av Ida Julie Mørk Albertsen. Hun startet den i 2018.

Ida er en engasjert surdeigsbaker og kursleder, som holder kurs over hele landet.

Surdeigshimmelriket har arrangert både egne kurs og i samarbeid med flere ulike aktører som Norges Cøliakiforening i Oslo og Akershus, Matkurs.no, Bakeriet Kveitemjøl og Explore Travel. Nå kommer hun tilbake til vakre Nøsen hvor hun har holdt kurs to ganger tidligere.

Dette kurset har kun 10 plasser, så her er det førstemann til mølla.

Program

Fredag

16.00-18.00 Ankomst

18.00 Middag

19.30-20.15 Vi samles for en liten introduksjon av helgas opplegg og du får mate din helt egne surdeigstarter.

Lørdag

09.00 Frokost

10.00-12.00 Teori om surdeig, søt surdeig og forming av kanelsnurrer.

13.00 Lunsj

15.00-16.30 Litt om urkorn. Vi maler korn på melmølle, setter brøddeig og lager surdeigskjeks.

18.00 Middag

19.00-20.00 Ida steker kanelsnurrene og kjeksen. Kom og vær med hvis du vil, eller kom og hent den ferdigstekte baksten ca. kl. 20.00.

Søndag

09.00 Frokost

10.00 Pakking, utsjekking og fritid

10.00-12.00 Vi samles for å snitte og steke deigene og oppsummere helgen.

13.00 Lunsj

Pris per person:

Enkeltrom: 4400 kr

Tomannsrom (2 personer på rommet): 4000 kr

Delt rom (4 personer på rommet): 3600 kr

For påmelding og info klikk på linken under:

https://www.nosenyoga.no/nb/hstvinter/2023/surdeig-88cba

kr 4 400,00

Kursstedets adresse:

Nøsasvingen 19 Panoramavegen

2960, Røn
Norway 

(c) 2020 Ida Julie Mørk Albertsen