Velkommen til helgekurs i surdeigsbaking!
Ida fra «Surdeigshimmelriket» ønsker med dette kurset å inspirere deg til å utforske surdeigens vidunderlige smaksrike verden. Visste du for eksempel at ved å bruke surdeig som hevemiddel i brøddeigen, vil melet du bruker fermenteres og dermed frigi mer smak enn ved bruk av gjær og i tillegg gjøre baksten mye lettere fordøyelig for kroppen din?
På dette kurset får du bli godt kjent med surdeigstarteren og alt du kan bruke den til. Du vil få med deg oppskriftene på det vi lager og tips og triks til hvordan du best mulig kan bake når du kommer hjem igjen.
Visste du at du kan ha surdeigstarter i pannekakerøra, dumplingsdeigen og i sjokoladekjeks? Du får selvsagt også bakt mye godt og alt du baker får du med deg hjem. Du får blant annet prøvd deg på verdens enkleste surdeigsbrød og å bruke surdeigstarteren når du skal bake søt hvetebakst. Dette kurset inkluderer:
*surdeigskurs og all baksten du baker
*overnatting to netter i eget rom på Nøsen Yoga - og Fjellhotell (prisen reduseres når flere deler rom. Klikk linken under for mer informasjon om pris.)
*hvis ønskelig, kan man delta på morgen yoga lørdag og søndag
*Tre sunne vegetariske retter om dagen
*Kompletterende te og kaffe
*Sengetøy og håndklær
«Surdeigshimmelriket» er en kursvirksomhet drevet av Ida Julie Mørk Albertsen. Hun startet den i 2018.
Ida er en engasjert surdeigsbaker og kursleder, som holder kurs over hele landet.
Surdeigshimmelriket har arrangert både egne kurs og i samarbeid med flere ulike aktører som Norges Cøliakiforening i Oslo og Akershus, Matkurs.no, Bakeriet Kveitemjøl og Explore Travel. Nå kommer hun tilbake til vakre Nøsen hvor hun har holdt kurs to ganger tidligere.
Dette kurset har kun 10 plasser, så her er det førstemann til mølla.
For påmelding og info klikk på linken under:
https://www.nosenyoga.no/nb/sommer/2023/surdeig