Nettkurs. Lag din egen surdeigstarter. Påmelding nå! Starter 21/3-2021.

Lag din egen surdeigstarter sammen med Ida fra Surdeigshimmelriket.

PÅMELDING VIA DENNE LINKEN:

https://www.facebook.com/groups/438406867416925/

1) klikk på linken over

2) Klikk på: "bli medlem"

3) Vipps påmeldingsavgiften på 159 kr til 98627918 (Ida Julie Mørk Albertsen). Ida godkjenner alle betalende påmeldte søndag 21.mars.

Dette er et nettkurs som foregår i en lukket gruppe på facebook. Meld deg på og få tilgang. Du får tilgang til kursets innhold fra søndag 21.mars 2021 og du kan se alt innholdet når du selv måtte ønske det. Du kommer til å ha tilgang til innholdet lenge etter at du har en aktiv starter i hus. 

I denne gruppen legges det ut fem korte filmer med detaljert beskrivelse av hvordan du lager din egen surdeigstarter. Du kan se én film hver dag, eller alle på en gang. De første 14 dagene av kurset vil du få mulighet til å stille spørsmål til Ida fra Surdeigshimmelriket hvis det er noe du lurer på. 

Med din egen surdeigstarter legger du grunnlaget for å lage dine helt egne surdeigbrød.

JA til surdeigsbrød hevet med surdeig. Du trodde kanskje det sa seg selv at noe som kalles surdeigsbrød faktisk er nettopp det? Vel, i Norge har vi ikke regler som sier at det som kalles surdeigbrød ikke kan være hevet med gjær. Det synes jeg er misvisende og synd. 

Hvis du lar tiden jobbe med surdeigen, vil det bli mindre fytin som finnes naturlig i melet du bruker. En langtidshevet surdeig fermenteres. Under fermentering blir mengden fytin redusert. Fytin er kjent for å hindre tarmene fra å ta opp viktige næringsstoffer og protein fra maten som du har spist. Kroppen kan altså ta opp flere næringsstoffer fra surdeigsbrød enn fra brød laget med vanlig bakegjær som er korttidshevet. Et fullfermentert surdeigsbrød kjennetegnes av fire ting:
1) en dypere og et rikere smaksbilde
2) et mer lettfordøyelig gluten
3) lengre holdbarhet
4) nedbryting av fytinsyrene. Du får tilgang til denne gruppen helt til surdeigstarteren din er aktiv og sprudlende og lenger enn som så.


kr 159,00
Please select variants first